Her gün bir ekmek, bir CUMHURİYET    



CUMHURİYET           ANKARA CUMOK           HABERLER           ETKİNLİKLER           YOLUMUZU AYDINLATANLAR           BASINDA      
      

28. ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASINDA ANKARA CUMOK'TAN GENÇLERE KİTAP ARMAĞANI

20 Ocak 2021

Gazetemiz Cumhuriyet’in simge isimlerinden kalpaksız kuvvacı Uğur Mumcu’nun katledildiği o kapkara günden bu yana dile kolay tam 28 yıl geçti.

Bu yıl Cumhuriyet Kitapları Um-Ag Vakfı katkısıyla Uğur Mumcu’nun kitaplarını basmaya başladı. Düşünce ve eylemleriyle tüm yaşamını aydınlık bir Türkiye’ye adamış devrimci Uğur Mumcu’nun yapıtlarının daha geniş kitlelere erişmesi mümkün olacağından çok sevindirici bir haberdi bu bizim için.

Ankara Cumhuriyet Okurları olarak bu kitapların gençlerimizle buluşmasını çok önemsedik. “Gençlerimize Aydınlanma Kitaplığı Oluşturuyoruz” kampanyamızın dördüncüsü kapsamında bu yıl Adalet ve Demokrasi Haftasında 100 gencimize, düşünceleriyle hep yanı başımızda olan Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy kitapları seti (5 kitap içeriyor) armağan edeceğimizi ilan etmiştik.

Ancak sevgili Ankara Cumhuriyet Okurlarının katkısıyla bu sayı 135'e ulaştı. Türkiye'nin her yanından 135 gencimize 135 set (675 kitap) gönderdik. Gururluyuz.

Ankara CUMOK imece demek, dayanışma demek, dostluk demek. Birlikten güç doğduğunu biliyoruz ve yaşıyoruz. Çok teşekkürler...



                   
Paylaş