Her gün bir ekmek, bir CUMHURİYET    



CUMHURİYET           ANKARA CUMOK           HABERLER           ETKİNLİKLER           YOLUMUZU AYDINLATANLAR           BASINDA      
      

29 EKİM'DE ANKARA CUMOK'TAN GENÇLERE KİTAP ARMAĞANI

18 Ekim 2020

Cumhuriyet bir aydınlanma devrimi; yüz yıl önce bizleri kulluktan bireyliğe dönüştürürken kültür devrimiyle de çağdaş uygarlığa giden yolumuzu aydınlatan bir devrim. Bizlere manevi miras olarak bilim ve aklı bırakan Cumhuriyetimizin kurucusu, devrimlerin yapıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında ülkemizin aydınlanma savaşımına karınca kararınca destek veren Ankara Cumhuriyet Okurları (Ankara CUMOK) olarak Aydınlanma için okuyalım, okutalım, paylaşalım, çoğalalım! sözü şiarımız oldu bir anlamda.

Cumhuriyet Gazetesi desteği ve Ankara CUMOK katkılarıyla 23 Nisan’da çocuklarımıza Cumhuriyet Kitapları armağan ettik. Aynı şekilde Kurtuluş Savaşımızın işaret fişeği 19 Mayıs 1919’un 101. yıldönümünde 101 gencimize kültürel desteğimiz oldu.

Ankara CUMOK dostluk, kardeşlik ve dayanışma demek; dostlarla yan yana, omuz omuza aydınlık yarınlara yürümek demek. Bu anlamda 29 Ekim’de de benzer bir kampanya ile Cumhuriyet Bayramı armağanı olarak 100 gencimize Cumhuriyet Kitaplarından oluşan 29 Ekim Gençlik Seti armağan ediyoruz.

Bize destek olmak isteyen gazetemiz okurları ya da bu kampanyamızdan yararlanmak isteyen gençler ankaracumok@gmail.com ileti adresimize başvurabilirler.





                   
Paylaş