Her gün bir ekmek, bir CUMHURİYET    



CUMHURİYET           ANKARA CUMOK           HABERLER           ETKİNLİKLER           YOLUMUZU AYDINLATANLAR           BASINDA      
      



Söyleşi:

BARIŞ TERKOĞLU ile 2022 YILINDA TÜRKİYE'Yİ NELER BEKLİYOR

Ankara CUMOK, Dil Derneği ve İTÜ Birlik'in; Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, Çankaya Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi katkılarıyla düzenlediği, gazetemizin Kör Nokta köşesinin yazarı, Araştırmacı Gazeteci, Yazar Barış Terkoğlu'nun 2022 Yılında Türkiye'yi Neler Bekliyor başlıklı söyleşisi 29 Ocak Cumartesi günü Saat 15.00'te İTÜ Evi'nde gerçekleşti.

24 Ocak'ta kalpaksız kuvvacı Uğur Mumcu'nun katledildiği günün 29. yıldönümünde başlayıp 31 Ocak'ta Muammer Aksoy'un katledilişinin 32. yıldönümünde sona eren 29. Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında gerçekleşen söyleşide Fotoğraf Sanatçısı Gürsel Gökçe'nin Sönmeyen Işık Uğur Mumcu başlıklı fotoğraf gösterisi de yer aldı.

Barış Terkoğlu konuşmasında bir gazetecinin bir hakim, bir yargıç gibi çalışması, bunu olayları aydınlatmak için yapması gerektiği vurgulayarak "Bugün Uğur Mumcu yaşasaydı belki kendi cinayetini aydınlatmak için çalışacaktı. Ama o yaşadığı dönemde örneğin Abdi İpekçi cinayetinin peşine düştü. O bir savcı titizliğiyle çalışırdı," dedi. Uğur Mumcu'nun düşmanları tarafından açıkça hedef gösterildiğini ama onu koruması gerekenlerin korumadığını söyleyen Terkoğlu 90lar boyunca aydın ve gazeteci katliamlarının siyasi bir strateji olduğunu vurguladı ve "Onlar bugünkü iktidarlar kurulsun diye öldürüldü" dedi.

"2022'de bizi neyin beklediğine gelince, 1922'de,1923'de ne olmuşsa o bekliyor bizi" diyen Barış Terkoğlu Cumhuriyetin 100. Yılına 1 kala verilecek kavganın, Cumhuriyetin kuruluşuna 1 kala verilen kavgadan farklı olmadığını vurguladı.

Yoğun bir ilgiyle karşılanan söyleşi sonunda yazarımız katılımcılara kitaplarını imzaladı.


Paylaş