Her gün bir ekmek, bir CUMHURİYET    



CUMHURİYET           ANKARA CUMOK           HABERLER           ETKİNLİKLER           YOLUMUZU AYDINLATANLAR           BASINDA      
      

EKONOMİK VE SİYASAL KISKACA KARŞI GAZETEMİZİN YANINDAYIZ

3 Haziran 2020

Ankara CUMOK olarak; gazetemizin her alanda kıskaca alınmaya çalışıldığı bu dönemde "Ekonomik ve siyasal kıskaca karşı gazetemizin yanındayız" başlıklı bir basın açıklaması ile her koşulda gazetemizin yanında olduğumuzu belirterek Cumhuriyet Okurlarını ve yurtseverleri Cumhuriyet Gazetesi'ne desteğe çağırdık.

             

Büyütmek için lütfen resimlerin üzerine tıklayınız


Cumhuriyet Gazetesi'nde de yer alan basın açıklamamız şöyle:

EKONOMİK VE SİYASAL KISKACA KARŞI GAZETEMİZİN YANINDAYIZ

Cumhuriyet Gazetesi “her köşesi bilfiil işgal edilmiş” yalnız ve güzel ülkemizde; emperyalizme karşı verilen Ulusal Kurtuluş Savaşı sırasında ulusal direniş hareketine Yeni Gün Gazetesi ile destek veren Yunus Nadi tarafından genç Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk altı ayında kurulan en eski ve en köklü gazetedir.

Okuru olmaktan herbirimizin onur duyduğu gazetemiz, Cumhuriyet Vakfı senedinin başlangıç bölümünde de yer aldığı gibi;
“Atatürk devrim ve ilkelerinin açtığı aydınlanma yolunda,
aklın bağnazlıktan, bilimin dinden bağımsızlaşması,
laiklik ilkesinin toplumca benimsenmesi için,
ülkemizde tam anlamıyla gerçek bir demokrasi kurulması için,
insan hakları ve adalet için”
kalemi kırılmayan yazarlarıyla, muhabirleriyle tam 96 yıldır mücadelesini sürdürmekte. Özgür ve bağımsız basına katlanamayan her iktidar döneminde en çok baskılanan, en çok kapatılan, yazarları katledilen, mahkeme kapılarında süründürülen, Ziverbey’den Silivri’ye işkencehanelere, cezaevlerine atılan gazetemiz bugün askeri cunta dönemlerini bile aratacak baskı ve zulümle karşı karşıya.

Yazılı ve görsel basının yüzde doksanının ele geçirilerek yandaşlaştırıldığı günümüzde ilkeli yayıncılığı sürdürmek isteyen bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda basın yayın organı gibi gazetemiz de Covid-19 salgınından olumsuz etkilenmiştir. Gazetemiz sudan gerekçelerle, zorlamayla üretilen delillerle yargılanan yazarlarımız üzerinden para cezalarına çarptırılmaktadır. Son olarak Basın İlan Kurumu tarafından; yine doğru, tarafsız, özgür basın ilkelerine uygun, yalnızca kamuoyunu aydınlatma görevini yerine getiren bir haber bahane edilerek gazetemize 35 günlük ilan kesme cezası verilmiştir.

Bütün bunların haber peşinde koşan, doğru ve birinci elden haber vermek için her şeyi göze alarak çabalayan, araştırmalar, analizlerle, yoğun emek harcayarak gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışan gazetecilerimize gözdağı verme, otosansüre zorlama çalışmaları olduğu hepimizce açıktır.

Sevgili Erdal Atabek’in köşesinde yazdığı gibi ;

“Cumhuriyet gazetesi sadece gazete değildir. Okuru için bir yurt, bir bayrak, bir kale.

Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyet belgesi. Cumhuriyet okuru, sadece gazete okuru değildir, emanetin sahibidir.” Ankara CUMOK olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı’nın ruhunu oluşturan tam bağımsızlığı benimsemiş, laik, demokratik, sosyal hukuk devletini her koşulda savunan Cumhuriyet Gazetesi’nin yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Gazetenin yalnızca okuru değil, sahibi olduğumuz bilinciyle; gazetemizin ekonomik ve siyasal alanda kıskaca alınmaya çalışıldığı bu baskı ve zulüm günlerinde, Uğur Mumcu’nun dediği gibi “Her gün bir ekmek, bir Cumhuriyet” almamız yetmiyor.

BÜTÜN CUMHURİYET OKURLARINA VE YURTSEVERLERE ÇAĞRIMIZDIR

Ekonomik ve siyasal kıskaçtan gazetemizi kurtarmak için, gazetemize digital abone olabilir, her gün kendimiz için aldığımız Cumhuriyet’imizden başka, “askıda gazete” alarak gazete alamayacakları gazetemizle buluşturabiliriz. Dostlarımızın özel günlerinde dijital abonelik ve “Cumhuriyet Kitapları” armağan edip onları mutlu ederken gazetemize de cansuyu sağlayabiliriz.



                   
Paylaş